Nasihat Bina Modal Utk Saham

pic kredit to www.kompasiana.com

 

Modal adalah salah satu topik yg selalu dibincangkan dalam kelas saham saya. Saya akui dunia saham perlukan modal.

 

Tapi sebelum anda pk pasal modal saya lebih tekan sesuatu terdahulu. Anda kena ingat rezeki Allah beri pada setiap manusia adalah berbeza2 dalam berbentuk berbeza2 jadi kita xleh samakan modal setiap orang.

 

Cuma ada satu benda yg mampu kita kawal. Hanya kita tau kemampuan kita takat mana jadi jika kita dah tau sebulan banyak ni je kita mampu

 

maka 2 benda saya selalu cerita kat student saya bagi mereka yang tak de modal banyak sangat. Modal boleh di cari dan di bina. Kena meet 2 requirement kt bawah.

 

1.Displin menyimpan apa yg mampu
2.konsisten

 

saya ada ramai Client dan saya boleh tgk mana Client saya yg dah berkembang dan mana masih di point A belum maju2.

 

client A 7thn lalu

mampu simpan 50-100 je sebulan
katakan la rm50x12=RM 600 setahun
modal skang 600×7=RM 4200

 

client B 7thn lalu
mampu gak simpan rm50-100 tapi jenis byk ckp atau saya panggil sembang kencang. byk beri alasan dan menyalahkan keadaan. Asek duk cerita awak lain modal besar saya duit xbyk

Dah 7 thn bila tanya berapa dah kumpul
Ada sket2.sket2 tuh berapa? xjwb2 soalan saya. saya rasa xde save lgsg pun.

Modal sekarangĀ lps 7 thn= sembang makin kencang

 

So actually kalo anda displin dan konsisten memang anda boleh kumpul modal slowly. Nak senangkan cara saya suggest pergi wat standing instruction kat bank. Tolak bulan2 siap2.

 

Pesanan saya satu je, masa x tunggu sapa2. Kalo anda jenis berdalih2 dan byk alasan jangan surprise dalam hidup ni kalo orang yg start sama line ngan anda masa kuar dari Uni dah ada kat point M skang walhal anda masih kontang kanting di A.

 

Ni hanya sekadar nasihat. Nak terima boleh xnk pun boleh sebab sy xrugi apa2.

 

SELAMAT MELABUR

MR ROOKIE SAHAM

AE ZAHANIEL

Kelas Saham Beginner Level RSG Johor Bahru di buka sekarang sesi February 2017

Salam buat warga Johor Bahru

 

Rookie Saham Gakuen dengan sukacita ingin maklumkan bahawa kami akan berada di Johor Bahru pada 4 February 2017 bagi berkongsi ilmu dengan saudara/saudari sekalian tentang ilmu saham.
Kami di RSG berdedikasi untuk mendidik generasi2 muda terutama golongan bumiputera dalam kepentingan untuk melabur buat masa hadapan.

 

Maklumat2 tentang kelas ada di bawah.

 

Kelas adalah PERCUMA maka rebutla peluang ini

 

InsyaAllah kami akan berikan yang terbaik buat anda.

 

untuk join kelas boleh mesej kami di sini ataupun ke facebook page kami dan tulis comment di sana atau pm saya direct facebook

Rookie Saham Gakuen FB page

Kelas Rookie Saham Gakuen(RSG) Beginner’s level 21 Jan 2017 Success!!!!

Alhamdullilah kelas rsg semalam memang awesome. Participant yang datang dari pelbagai background, ada kawan sekerja dulu, ada satu universiti dan juga strangers yg kenal online. Wlupun mula2 xkenal tapi lepas RSG dah rasa macam kenal lama dengan semua.

Kelas beginner’s level memang ajar basic2 dan facts yang perlu seseorang tahu sebelum masuk dalam bidang saham. Student juga di ajar macam mana nak paper trade untuk gain experience dalam melakukan transaction. Sesi Q&A di jalankan serentak masa kelas dan mampu di lakukan kerana RSG memang conduct kelas di mana student tidak ramai dan kita memang ingin focus pada student sebanyak mungkin.

InsyaAllah akan ada sesi ke 3 bulan February nanti. Buat masa sekarang memang saya tetap akan remain percuma. Semoga semua mengambil peluang dan manfaat dari sesi sharing ini.

 

RSG Beginner sesi 2 21st Jan 2017

Di bawah saya share short clips antara discussion dan sharing with students

Testimonials by our RSG student session 2 21st January 2017

Student 1

Student 2

Student 3

Student 4

Please visit our facebook page. To follow us please press “LIKE”

Rookie Saham Gakuen FB page