Graduates Testimonials

Student RSG sesi 4th February 2017

 

Student sesi 21 January 2017

Student sesi 14 Jan 2016

 

“Dpt peluang belajar dgn bro aziim utk class saham mmg sgt2 best! Glad to hv the opportunity to be 1 of his student…he will coach and assist you. Tak faham jadi faham, tak tahu sentiasa blh tanya. Thanks abg aziim…sudi jd coach sy utk sama2 kumpul harta!” – Pn Syazwani(Executive) graduate class@Nilai Family Personal Coaching 2016

 

“Aku start belajar ngan Aziim ni 2014, masa tu aku zero knowledge pasal saham and even takut nak masuk saham atas nasihat orang dulu2. Lepas belajar beberapa kelas, baru aku tahu kenapa orang dulu2 rugi. Diaorg x tahu ilmu fundamental analysis n beli saham ikut rumours and herd mentalitiy. Kalau nak start main saham the safe and correct way, aku suggest korang belajar la ngan Aziim ni. Seorang cikgu yg dedikasi and spend most of his time cari ilmu psl saham ni. All the best” – En Azraie(Engineer Automotive) graduate personal coaching 1 to 1@Petaling Jaya 2014

 

“Hi Aziim…just to feedback on your class attended by my family and I.

  1. Contents…Relevant to our level as a beginner. Your presentation materials and notes aided us in the class and after the class. Easy for revision (thumbs up!!)
  2. On you as an instructor. Awesome!!! You explained the subject like a pro. Seriously, easy to understand and you managed to clear out doubts about the subject. Overall, my family and I enjoyed your class,bro. Looking forward to attending your other classes, sifu ūüôā¬† Thanks a lot Aziim” – Puan Shazana – (IT Manager). Graduated Family personal coaching @ Nilai 2016

“Aziim really have strong knowledge/skill & experience in stock market. The class make used of fundamental analysis focus and strengthen this key knowledge as a foundation of overall stock market understanding. Recommended to join the class due to the knowledge, skills ,tips are really useful for future hands on and real investment/ trade in this field ” – En Irzan (Enginner) graduated class@Kulim Kedah August 2016

 

“Assalamualaikum.

Saya mula mengenal saham ni dalam tahun 2011 dan mula membeli saham pada tahun tersebut. Tapi waktu itu membeli tanpa asas..Jadi hasilnya lebih banyak yang rugi. Ada juga  join seminar yang konon-kononnya percuma. Tapi biasala yang percuma ni tak ada isi pun just cuma nak upselling to join seminar dorang yang beribu2 ringgit tu. Memang tak la kot. Ada juga beli DVD harga beratus ringgit tapi isinya hanya yang basic sahaja.

 

Alhamdullilah ditemukan dengan Tuan Aziim yang juga bekas kawan sekolah dulu. Mulanya belajar 1 on 1 dengan dia. Wow, Banyak yang di ajar dari kebanyakan ilmu yang di ajar tu lebih advance dari yang dipelajari dari DVD yang beratus ringgit dan dari short seminar yang murah tu. Selepas tu join sekali lagi kelas yang dianjurkan oleh Aziim secara percuma lagi dan pastinya ilmu tuh bertambah lagi.

 

Basically apa yang diajar oleh Tuan Aziim ialah lebih kepada konsep fundamental yang mana ianya lebih selamat terutamanya utk pelaburan jangka panjang. Saya rasa ini sangat sesuai pada saya yang mana konsep pelaburan bagi saya adalah untuk jangka masa panjang. Dalam kelas ni juga dia ajar semua cara2 pengiraan dan cara membaca sesebuah syarikat sebelum kita hentak melabur di syarikat tersebut. Saya juga di ajar untuk mengawal emosi yang mana pada mulanya dia tidak menggalakkan terjun membeli saham tanpa pengetahuan tentang sesebuah syarikat itu dan belajar dulu dengan menggunakan “Virtual” fund tapi real stock yang mana sangat membantu dapat mengenalpasti kekuatan dan juga pergerakan sesebuah syarikat. Secara keseluruhannya , apa yang di ajar di dalam kelas sangat berguna dan senang di fahami. Sangat disyorkan untuk hadir ke ¬†kelas yang dianjurkan oleh Tuan Aziim. Di jamin tak rugi dan sangat berbaloi.

 

Ini la sedikit kisah mengenai aku berkaitan saham ” – En Adrian(Manager Automotive) graduated personal coacing 1 on 1@ subang jaya 2015

 

 

“Tempoh kelas: 1 hari (pagi n petang)

Investment background :

Sebelum kelas : 5%

Selepas kelas: 45% lebih2 kurang

Kini: Alhamdullilah makin bertambah ilmu kerana sentiasa mendapat support bro Aziim dan others dalam group whatsapps support RSG.

 

Dalam kelas ni, bro Aziim cuba fahamkan perkara2 asas regarding investment(what,why,when,where,how) and etc. Walaupun ilmu untuk satu hari kelas memang amat tidak mencukupi, namun saya sentiasa bertanya kepada bro Aziim and others dlm gp support apabila sy mempunyai keraguan, pertanyaan, etc and diaorg pun x pernah kedekut nak menjawab soalan2 kita. Dulu hesitate and many negative perceptions tapi skrg Alhamdullilah, newbie mcm sy pon dapat mencebur diri dalam bidang ini. – investment for your future ” – En Hasnulhadi (Lecturer) Graduated class@Kulim Aguust 2016

 

“This class has changed how i used to do investment, especially in the stock market. The class would be good for anyone who wants to invest safe and sensible. 101% Worth it!!!” – En Solihin(Engineer) Graduated coaching 1 on 1@shah alam 2015

 

“Untuk Beginner macam aku..pendedahan Sifu Aziim mengenai SAHAM adalah terbaeekk..In sha Allah ..aku akan amik personal coaching utk lebih mendalami ilmu SAHAM bersama Sifu…(thumbs up!!!) – En Fadzrul (International Company Employee) Graduated class @ Subang Jaya august 2016

 

 

“Pada peribadi saya, kelas saham rsg bgs kerana menyampaikan ilmu-ilmu saham yang padat,tersusun dan lengkap bagi newbie spt saya. Dalam kes saya sendiri, saya mengenali saham melalui kelas saham ini dan group whatsapps RSG juga byk menyampaikan ilmu-ilmu yang bermanfaat bagi long term investment” – En Firdaus(Lecturer) – graduate class@Subang Jaya Selangor August 2016

 

“Saham pada asasnya bertujuan untuk sebagai tempat pelaburan. Namun ramai yang menjadikannya sebagai tempat “trading”. Akibatnya ramai yang lebih rugi banding untung. Bengkel Mr Aziim telah menyedarkan kembali bahwa tujuan utama saham adalah investing dan bagaimana meraih untung dengan pelaburan saham” – En Hanif(Perunding Kewangan) – Graduate class@Jerteh Terengganu August 2016

 

“RSG telah membantu saya dalam mengetahui ilmu dunia saham. Terima kasih kepada Mr. Rookie Saham, Aziim atas tunjuk ajar. Selepas coach beberapa kali dan practice virtual trading, saya kini dah mula melabur dalam saham. Alhamdullilah setakat ini short term target semua ok. Now for the long run. Thanks Aziim, thanks RSG” – En Bad (Engineer Automotive) – Graduate Personal Coaching@ Saujana Utama June 2016

 

“Pendedahan yang ringkas and mudah di fahami. Ilmu asas dapat dipelajari dengan senang” – En Azri (Engineer Oil&Gas) – Graduate Personal Coaching@Subang Jaya July 2016

 

“Kelas saham yang dibuat oleh En. Aziim sangat sesuai bagi mereka yang ingin menceburi dalam bidang saham. Ianya sesuai bagi pelabur2 baru dalam memahami selok belok saham terutama dalam pelaburan saham jangka panjang. Semoga kelas saham en Aziim dapat diperluaskan sekaligus membantu rakyat Malaysia terutama bumiputera dalam mengenali dunia saham. Oooohh ye, yang pasti kelas sahamnya ditawar dengan harga yang cukup mesra rakyat dan berbaloi. All d BEST tuan Aziim ” – En Muadz (Eksekutif Telekomunikasi) Graduate personal coaching@Shah Alam April¬†2016

 

“Setelah saya pergi ke Kelas Rookie Saham Gakuen ini, saya lebih jelas mengenai teknik-teknik pelaburan saham yang sebenar. Sebelum ini saya ingat cara buat untung dalam pelaburan saham hanya dengan beli harga rendah dan jual harga tinggi. Rupanya ada lebih daripada satu cara untuk buat untung. semuanya diajarkan satu persatu dalam kursus ini. Tq Sifu Aziim ” – En Mokhzani (Engineer@Perunding kewangan) Graduate class@Subang Jaya July 2016

 

“Alhamdullilah….selesai sudah sesi kelas teori dan praktikal saham oleh Tuan Aziim..Boleh daftar terus acc saham…byk focus pd fundamental method…mmg awesome terbaik…byk persoalan ilmu saham di jawab direct oleh Tuan Aziim…sekali lagi awesome terbaik (thumbs up!) – En Rashid(Tentera) Graduate class@Subang Jaya July 2016

 

“Berinfomatif bagi beginners….good for risk management in stock market…n stock market tidak seperti yang dibayangkan. Many chances to become richer if know right timing to jump in..haha”

-En Elias(Pegawai Majilis Agama) – Graduate class@Jerteh Terengganu August 2016

 

“Change my perspective on investing on shares/stocks. The mind set that ppl have that investment in shares are a risky business…it still is if you do speculative trading in shares rather than investing in a company shares because of its sound business activties. I would recommend this class to all who want to understand how to invest in shares and the risk involve” – En Idris (Finance Exec Bank) Graduate personal coaching@subang jaya¬†December 2014

 

“Saya adalah seorang yg mempunyai zero knowledge mengenai pelaburan saham. Selepas mengikuti kelas RSG saya memahami asas saham, bagaimana ia diterbitkan serta diurusniagakan. Yang menjadikan ia lebih bermakna adalah saya juga diajar utk mengumpulkan maklumat2 bermakna yang sangat penting utk membaca pergerakan market saham di masa hadapan serta mengenalpasti saham2 yang sihat dan stabil serta nasihat-nasihat yang menjadikan saya seorang pelabur yang baik” – En Hanafiah(IT Exec) Graduate class@subang jaya July 2016

 

 

 

– –

 

En Harif(Peniaga) Graduate class@Jerteh Terengganu August 2016

 

” I appreciate his expertise and ability and willingness to help me to at least start to venture into investment market….His dedication and knowledge of the industry was impressive and truly appreciated. And the best part of the training, he ensured all the doubt is addressed nicely and make him a truly a good Guru in investment!! ” – En Nizam (Business Owner) graduated class@Wangsa Maju August 2016

 

“Salam Tuan,…Kelas saham tuan sgt mudah di fahami walaupun sy pertama kali menghadiri kursus saham…memang terbaik (Thumbs up!!) – En Fariz(Business owner) graduated class@Wisma Consplant Subang Jaya September 2016

 

“Sebelum menghadiri kelas Rookie Saham Gakuen, saya amat beranggapan pelaburan saham sangat berisiko dan hanya akan mengakibatkan kerugian lebih dari keuntungan. Namun setelah menghadiri sesi bersama saudara Aziim, saya ditunjukkan jalan untuk memahami selok belok pelaburan saham. Saya diyakinkan bahawa dengan ilmu yang mencukupi, setiap urusan jual beli saham adalah calculated risk. Kelas ini akan membuka mata anda ” – En Rashdan(Telco Executive) Graduate class@Subang Jaya April 2015

 

“Pendedahan yg amat bagus, bagi yg mahu bermula, module yg terperinci dan mudah difahami. Ilmu2 yg diperolehi jauh lebih bernilai dari bayaran yang dikenakan” – En Awis(Engineer Oil& Gas) graduated class@subang jaya July 2016

 

“Salam..Small class, full with Q&A makes me understand stock market better, and gives confident to invest” En. Firdaus B (Lecturer) Graduated personal small group coaching@Subang Jaya July 2014

 

“Sy pernah hadir 4 kelas saham sebelum ini…Ini adalah kelas saham yg dr segi module dia berlain..Kerana ia lebih fokus kepada fundamental…ini merupakan kelas fundamental yg pertama saya hadir.Sebelum menghadiri kelas ni sy lebih fokus kpd analisa chart semata2..Selepas kelas ni bru sy nampak teknik pelaburan dgn membuat analisa fundamental..seperti fund2 institutsi membuat pelaburan. Memang berbaloi2 gi kelas ni jika nk bandingkan dgn yuran jauh lebih murah berbanding ilmu yg dpt..Lepas hadiri kelas ni,..sy dah faham cara pelaburan saham sebenar ” – En Aziz (Peniaga) Graduated class@Jerteh Terengganu August 2016

 

“Thanks bro Aziim..Your class really helpful and awesome…Untuk newbie macam aku ni byk information dan knowledge y dapat tentang sahamni. Sangat friendly dan rasa mcm tidak dipinggirkan even bercampur dgn masta2 lain. InsyaAllah akan dtg dpt tuntut ilmu lagi dalam kelas ni. Kipidap Bro! ” – En Khairi(Freelance business) Graduated class@subang jaya July 2016

 

“Terbaik lah kelas saham sifu Gakuen. Lepas attend kelas terus faham n confident untuk mencuba berjinak dengan saham. Hasil dari attend kelas ini saya memahami asas dalam saham dari segi fundamental terutamanya. Kelas ni sangat sesuai utk semua level termasuklah newbie hingga yg dah lama berjinak dgn saham. Pada pandangan saya kelas ini sepatutnya dikenakan bayaran yg lebih mahal dari apa yang ditawarkan. Terbaiklah sifu gakuen. Gabnbatte saannn… ” – En Azmi(Engineer oi&gas) Graduate class@Jerteh Terengganu August 2016

 

“Wassalam, bagi aku, class ko mmg superb bro, sgt sesuai utk org yg zero knowledge dan mereka2 yang masih tercari2 pemandu arah dlm dunia saham. Cikgu tak lokek ilmu, sedia turunkn ilmu yg ada pada anak2 murid wlupun berulang2 kali” – En Ali(IT Exec) Graduated class@subang jaya July 2016

 

“Salam Chief Aziim, Alhamdullilah kelas saham yang dijalankan banyak membuka minda sy dlm dunia pelaburan. Butiran dalam kelas membantu meningkatkan keyakinan utk sy terus melabur walaupun dlm situasi market yg cautious. I’a if ade kelas lg nk join lg klu boleh nk ajak member sekali ” -En Khairul (Utilities Engineer) Finish module 1 beginners level.