About

Rookie Saham Gakuen adalah sebuah syarikat yang ditubuhkan pada August 2016 bertujuan untuk memberi bimbingan pada mereka yang ingin berjinak dalam saham. Blog ini memberi panduan langkah2 serta ilmu teknikal berkaitan dengan pelaburan saham.Sebenarnya kelas coaching saham telah di jalankan sejak tahun 2013 lagi. Ketika itu lebih focus one to one with client.

 

 

Penyelia atau Penulis Blog Mr A. E Zahaniel adalah seorang remisier di Kenanga Investment Bank dan mempunyai pengalaman peribadi lebih kurang 6 tahun dalam saham. Mr A. E Zahaniel mempelajari asas asas dalam pelaburan saham terutama fundamental analysis(value investing) dari scratch dan membina pengetahuan dalam pelaburan melalui pengalaman beliau dalam operasi harian. Selain pengalaman sendiri, parents Mr A E Zahaniel sendiri berkecimpung dalam saham lebih 30 tahun dan emak beliau adalah bekas seorang remisier.

 

 

Beliau amat berharap dengan blog ini ramai lagi pemuda pemudi terutama golongan bumiputera yang akan berkecimpung dalam bidang ini.

 

Boleh follow kami di page facebook

Rookie Saham Gakuen FB page

 

 

Disclaimer:

Blog ini hanya bertujuan untuk pendidikan dan bukan sebagai panduan untuk memilih saham yang dibincangkan. Segala perbincangan atau contoh2 saham yang digunakan adalah berbentuk akademik. Setiap pelabur harus bertanggungjawab atas pelaburan mereka sendiri.